Hearthstone versenyek a PlayIT-n!

Rune11 . hearthstone.hu, Hungary, Verseny 2574

Örömmel jelentem be, hogy a Syma Csarnokban április 26-án megrendezett PlayIT keretében Hearthstone is lesz. Az egyéb programokról és a pontos részletekről a rendezvény hivatalos honlapján tájékozódhattok, a Hearthstone-os versenyekhez, pedig katt a továbbra.

A helyszínen két féle versennyel is várjuk a látogatókat. Az első egy 16 fős pakliváltós verseny lesz. Ide az elkövetkező két hétben rendezett kvalifikációs versenyeken keresztül lehet bejutni. Minden ilyen megmérettetésből az első három jut be a nagy versenyre. Összesen négy alkalommal lesz lehetőségetek harcba szállni az indulás jogáért. A maradék négy helyet a következő meghívott játékosok fogják betölteni: Bresi, Konti, Guldor és Straubbazsi.
Emellett lesz egy verseny azoknak a helyszínre látogatóknak is, akik szeretnék átélni az élő verseny izgalmait. Erre ott helyben lehet majd jelentkezni.

A kvalifikációs versenyek időpontjai:

Az első verseny: 2014.04.05 (szombat) 16:30
Jelentkezés

A második verseny: 2014.04.06 (vasárnap) 16:30
Jelentkezés

A harmadik verseny: 2014.04.12 (szombat) 16:30
Jelentkezés

A negyedik verseny: 2014.04.13 (vasárnap) 16:30
Jelentkezés

Fontos: A kvalifikációs versenyeken csak azok vehetnek részt, akiknek még nem sikerült bekerülni a nagy versenyre, és előreláthatóan el is tudnak jönni a rendezvényre!

A kvalifikációs versenyek szabályzata:

Normál, egypaklis verseny lesz, tehát mindenki végig egy előre beküldött paklit használhat, amin a verseny folyamán nem változtathat. A pakliépítésre nincs semmiféle korlátozás, bármilyen lap használható ritkaságtól függetlenül. A paklilistákat a runehun ‘kukac’ gmail.com emailre kell elküldenetek legkésőbb a verseny kezdete előtt fél órával. Az üzenet tárgyában szerepelnie kell a battletageteknek, és annak, hogy hanyadik versenyre külditek azt.
Egy verseny két fordulóból áll, az első egy Bo3 svájci*, ahonnan előreláthatóan a legjobb 16 jut tovább(a továbbjutók száma létszámfüggő), az egyenes kieséses döntőbe, ahol szintén Bo3-ban mennek a meccsek, kivéve a Bo5 bronzmeccset és  döntőt.
A kezdés előtt fél órával (16:00-tól) lesz a gyülekező az irc csatornánkon, a ‘hsverseny’ nevű szobában.

A verseny előtt mindenkinek be kell írnia a battletagjét a versenybeli nevének challonge-ban. Ezt a jelentkezés után lehet megtenni a ‘Go to your settings’ gombra kattintva.

Minden eddigi szabályzat érvényes erre a versenyre is tehát a késési határ 10 perc, aki ezt túllépi azt ki kell, hogy zárjam a versenyből. Ha valakit kidob a játék, mert lefagy a windows, elmegy a net, stb. akkor a bent maradt játékos (akit nem dobott ki a játék) joga eldönteni a meccs kimenetelét, vagy dönthet úgy hogy újrajátsszák a meccset.
Ha valaki nem szeretné folytatni a versenyt akkor szólnia kell nekem, hogy ki tudjam venni az ágrajzból, és senki ne maradjon fölöslegesen ellenfél nélkül. Ha valaki ezt többször elmúlasztja megtenni, akkor azt a jövőbeli versenyekből való eltiltással jutalmazom.

*Svájci rendszer: A verseny körökre van osztva. Az első körben mindenki egy véletlenszerűen választott ellenféllel kerül össze, akivel egy Bo3-at játszik (2 meccset kell nyerni). A győztes kap egy pontot. A második körtől kezdve a végéig mindenki vele azonos pontú ellenfelet kap. Páratlan számú játékos esetén minden körben lesz valaki aki ellenfél nélkül marad, ilyenkor ő azért a körért kap egy pontot (mintha nyert volna). Itt nincs kiesés, mindenki végigjátssza az összes kört.
Magas jelentkezőszám esetén a svájci módosulhat Bo1-re annak érdekében, hogy belátható időn belül lemenjen a verseny.

A kérdéseitekkel nyugodtan megkeresettek a runehun ‘kukac’ gmail.com email címen, vagy akár a fórumon is írhattok.

A PlayIT-n rendezett nagy verseny:

Az ide bejutott 16 játékosnak legkésőbb a verseny előtti napon el kell küldenie a 3 használni kívánt paklit. Ez után már nincs lehetőség megváltoztatni őket. Mindhárom paklinak különböző classúnak lennie, a lapokra itt sincs megkötés, bármilyen ritkaságú használható.

Ez is egy Bo3-as svájci fordulóval kezdődik, ahonnan a legjobb 4 fog bejutni az egyenes kieséses második fordulóba. Itt már minden meccs Bo5 lesz.

A verseny nyereményei:
1. Reaper of Souls CE + Kupa, érem
2. Reaper of Souls PC + érem
3. Reaper of Souls póló + érem


Comments (11)

 • CoyoteStarrk

  |

  Azt hiszem, ennél nagyobb motiváció nem kell senkinek. Élőben, több száz ember előtt játszani, hatalmas élmény lehet.

  „Fontos: A kvalifikációs versenyeken csak azok vehetnek részt, akiknek még nem sikerült bekerülni a nagy versenyre, és előreláthatóan el is tudnak jönni a rendezvényre!” – Nevezzetek be nyugodtan az összes versenyre, de ha részvételi helyen végeztek, hátralévőeken nem vehettek részt! A jelenléti igényt pedig vegyétek komolyan!

  Reply

 • Colts

  |

  Újra fellángol a magyar scene :D Hajrá mindenkinek, április 26.-án pont szép szülinapi ajándék lenne benne lenni a 12be.
  Még annyit szeretnék kérdezni, hogy gondolom a PlayIT-re a belépőt meg kell venni a részvételhez, nem jár a bejutással együtt. (?)

  Reply

  • Rune11

   |

   Belépőt a bejutottaknak is kell venni, viszont (ha minden igaz) nem kell végigállni a sort, előbb beengednek.

   Reply

 • Lorm

  |

  Erre én is kíváncsi lennék. Ezen a héten még nem jelentkezek versenyre, a bizonytalanság miatt. Remélem, hogy azért el tudok menni.

  Reply

 • gazda

  |

  jól látom, hogy nem lehet nyerni semmit?

  Reply

  • Rune11

   |

   Lesz nyeremény, csak még nincs meghirdetve. Amint kikerül a PlayIT honlapjára, kirakom ide is.

   Reply

 • vainamoinen13

  |

  Mindenképpen el kell menni a helyszínre a továbbjutottaknak?

  Reply

  • Rune11

   |

   Igen

   Reply

 • Guldor

  |

  A verseny nyereményei:
  1. Reaper of Souls CE + Kupa, érem
  2. Reaper of Souls PC + érem
  3. Reaper of Souls póló + érem

  Reply

  • AdamSpindle

   |

   Hali! Na, valami infók nincsenek a versenyekről? :) Esetleg egy cikk keretében? :)

   Reply

   • CoyoteStarrk

    |

    Dede, Rune csinálja az eredményhirdetést, és interjú is készül, amint online találom a győztest, addig nem akarok spoilerezni azoknak, akik nem voltak kinn a helyszínen. Ezen felül trvben van egy élménybeszámoló, illetve felvettük a bronzmeccs és a döntő összes meccsét is, amik ha minden jól megy, kommentárral kerülnek majd a nyilvánosság elé. Ezt viszont nem tudom megmondani mikor.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.