Interjú a PlayIt verseny győztesével, MCTomee-val

CoyoteStarrk . interjú, Verseny 2104

Gratulálok MCTomee, sikerült megnyerned az első magyar offline Hearthstone eseményt, a PlayIt GameShown! Hogy érezted magad a versenyen? (Eredmények: itt)

MCTomee: Köszönöm. A Hearthstone közösségnek köszönhetően nagyon jól éreztem magam, nem volt egy unalmas percem se, annak ellenére hogy kicsit döcögősen indult a verseny.

Igen, a helyszíni problémák miatt kénytelenek voltunk a lebonyolításon módosítani, így a svájci versenyt esélytelen volt megcsinálni. Helyette single elimination best of 5 volt végig. Mit gondolsz erről? Nem féltél, hogy a sok utazás után első körben kieshetsz?

MCTomee: A hangulat miatt nem aggódtam. Ha ki is estem volna biztos, hogy addig maradok, amíg tudok és végignéztem volna a többi meccset.

Sorban az ellenfeleid Padawen, Colts, Bresi és a döntőben Mofe voltak. Melyik meccs volt a legizgalmasabb?

MCTomee: Tekintettel arra, hogy elég izgulós vagyok így kijelenthetem, hogy mindegyiken nagyon izgultam. De talán a legizgalmasabb Colts ellen volt, mert pont azt a három paklit hozta, ami ellen nagyon nem szeretek játszani. De a döntő is elég komoly kézremegést okozott.

Volt bárki, akivel elöljáróban szívesen megmérkőztél volna, vagy különösen kíváncsi voltál a játékára?

MCTomee: Pont azok lettek volna, akik a másik ágon harcoltak. Konti, Belező, Guldor és Mofe, akivel végül sikerült találkoznom voltak azok, akik ellen nagyon szívesen mentem volna.

A hunterek dominálták a versenyt, a legtöbben hoztak egy-egy hunter paklit, te viszont nem. Egy druid, shaman és egy mage paklit hoztál. Miért? Azt történt, amire számítottál?

MCTomee: A kvalifikáció után jött egy hosszabb teszt, ahol megpróbáltam olyan paklit építeni, ami megállhatja a helyét a meta ellen. Gondoltam, hogy sokan hozzák majd a top paklikat, ezért kockáztatnom kellett és a meglepetés erejét kihasználva végül sikeres volt az összeállítás.

Mind a druid mind a shaman paklidban látok egy-egy furcsaságot, de maga az, hogy egy mage-dzsel vágtál neki a versenynek a legnagyobb meglepetés. Magyarázd el miért!

MCTomee: Egyrészt azért mert a kvalifikáción is vele játszottam, így egy kis átalakítás után készen is állt a PlayIT-re. Másrészt meg be akartam bizonyítani, hogy nem olyan rossz class mint amennyire a legtöbben hiszik. Sőt, az aggro paklik ellen elég jól hozza a tőle elvártat. Sajnos nagyon sokat gyengítettek rajta, ami részben érthető is volt, de még mindig lehet élvezni vele a játékot.

A Crazed Alchemist a druidban és a Dire Wolf a shaman pakliban is ritka látvány. Beszélj picit erről a két pakliról és az említett lapokról.

MCTomee: Az Alchemist az a lap, ami közel áll a szívemhez. Mélységet ad a játéknak. Rengeteg lehetőség van benne, ami könnyen megfordíthatja a meccs állását, vagy az ellenfél lényeire játszva vagy a sajátunkra. A Dire Wolf a totemek barátja. Ezt a lapot is inkább a meta miatt játszottam sokat, hiszen a zoo és hunter ellen nem kellemes, ha csak 0/2-es lényeket hagyunk a táblán. Így könnyen hozható a játék eleje, ami pedig a shamannak kedvez.

Az biztos, hogy a Crazed Alchemist az ellenfeleket is meglepte. Manapság nem nagyon pörög az élet kedvenc játékunk körül, egyedül a Naxxramas „kiegészítő” az, ami életet lehel a játék köré. Hogy tetszik, amit eddig tudunk erről az új részéről a játéknak?

MCTomee: Nagyon örülök, hogy új lapok érkeznek remélem, jól fel is forgatják majd a metát, de van egy kis félelem is bennem. Félek attól, hogy a mesterséges intelligencia nem fog szórakozást nyújtani. Ha túl könnyű lesz, akkor mindenki gyorsan végigszalad rajta kedvetlenül. Ha túl nehéz lesz, akkor a könnyektől csöpögős fórumoknak köszönhetően ismét elérkezünk az első ponthoz. Minden esetre én abban bízok, hogy egy élvezhető módot kapunk, amit nem kell 1 hét alatt elfelejtenünk.

Melyik eddig publikált új lapot várod a legjobban?

MCTomee: Nehéz kérdés. De talán Baron Rivendare-re esne a választásom. a kevés manájának köszönhetően jó kis kombókat lehet majd játszani.

Végül, mielőtt elköszönök, áruld el, mit szeretnél látni a következő offline Hearthstone versenyen, a szombatihoz képest?

MCTomee: Nagyobb színpadot, több gépet, és székeket a nézőknek.

Szeretnél még valamit mondani az utolsó szó jogán?

MCTomee: Találkozunk a következő versenyen!

Nagy gratuláció még egyszer a remek teljesítményhez! Köszönöm, hogy itt voltál!


Comments (2)

 • Rattletrap

  |

  Éljenek azok akik Mage-el tolják a jelenlegi metában és nem álltak át a sok huntard és zoo közzé!

  Reply

 • Tamasi

  |

  Én is eléggé csodálkoztam azon, hogy milyen lassan készültek el a színpadnál, meg hogy a nézőknek egyáltalán nem volt ülőhely biztosítva.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.