Hírmorzsák

CoyoteStarrk . Hírek 3184

A hearthstat.net közzétette az áprilisi riportját, a Naxxramas kiegészítőhoz folyamatosan spoilerezik az új lapokat, kikerült egy kép a világhálóra a lehetséges áráról is és végül vegyes cikkeket/híreket gyűjtöttem össze nektek. A tovább mögött olvashatjátok a részleteket.

A hearthstat.net áprilisi statistzikát itt találjátok. Külön poszt és elemzés ezúttal elmarad. Ennek oka az, hogy árpilis és március ugyanabban metában zajlott és ez a statisztikán is látszik. Bár az számokból nyilvánvaló, hogy az oldal látogatottsága nő, az %-os adatok majdnem teljesen azonosak, csak picit közeledett egymáshoz a leggyengébb és a legerősebb kaszt mindkét játékmódban. A részletes márciusi elemzésért kattintsatok ide.

Naxxramasról legutóbb a bejelentésekor írtunk, azóta hetente csepegtet a Blizzard egy-egy kaszt specifikus lapot. Ha ez a tempó marad, arra következtethetünk, hogy még legalább hat hétig nem kapunk kiegészítőt. Az eddig közzétett lapok, a bejelentett első ötös csomag óta az alábbiak. (Itt jegyzem meg, hogy a továbbiakban se várható, hogy minden egyes lapról, külön főoldali hír lesz.) Sorban a warrior, a druid és a paladin kártya.

Naxxramas ugyan megvásárolható lesz goldból, de ahogy egy arénát is, lehetőségünk lesz valódi pénzzel gyorsítani a folyamaton. Ennek áráról eddig hallgatott a Blizzard, de tegnap egy kínai forrásból kikerült egy kép, ami tartalmazza ezeket. Fontos megjegyezni, hogy a Blizzard hivatalosan semmit nem jelentett be erről, nem cáfolta se nem erősítette meg az itt látható árakat. Kezeljétek ezeket tehát pletyka szinten. Az látszik, hogy ha ezek valós adatok, Naxxramas egyáltalán nem lesz olcsó, különösen a $ árak meredekek, tekintve, hogy 49.99$-ért lehet előrendelni az új WoW kiegészítőt, itt meg majdnem kétszeres árat kell kifizetnünk, ha az összes szárnyhoz hozzá szeretnénk férni.

A képen látható adatok magyarul:

Szárny Bossok száma Új kártyák Gold ár Dollár ár
Arachnid Quarter 3 4 Ingyenes Ingyenes
Plauge Quarter 3 4 500 9$
Construct Quarter 4 6 1000 18$
Military Quarter 3 5 1500 27$
Frostwyrm Lair 2 6 2000 36$

Tehát a teljes költség 5000 gold vagy 90$. Ugyanakkor fontos, hogy a kép tartalmazza azt is, hogy az egyes szárnyak árai 100 golddal csökkennek, különböző feladatok teljesítésével a korábbi szárnyakban.

Végül címszavakban összegyűjtve pár érdekesség.

 • Darkwonyx és Kitkatz csatlakozott Savjzékhoz a Cursenél.
 • Vincent Sarius gyűjtötte össze az 5 leginkább alulértékelt legendary kártyát.
 • A Tavern Takeover verseny összes pakliját megtaláljátok itt, a versenyről még többet a pvp-live honlapján olvashattok. (A verseny az Unleash patch előtt lett lejátszva.)
 • Lehet nem mindenki van tisztában vele, de sok Hearthstone pro streamel AzubuTV-n keresztül, a megszokott Twitch helyett. Például Savjz, StrifeCro és sokan mások.

Comments (9)

 • palacsinta

  |

  Az arazas realisnak tunik, eloszor is nyilvan sok felhalmozott goldot akarnak eltuntetni az uzemeltetok, azert ez a brutalis 5000 goldos ar, masreszt, $90bol kb 80 pakli kartyat lehet venni, 80 paklibol valoszinusegi alapon 4-5 legendary varhato (veletlenszeruen) (meg egy rakas masik kartya) itt viszont garantalt 5 kulonbozo legendary es garantalt masik 25 kartya szinten mind kulonbozo, raadasul ez a 25 az 25 par, hiszen mindkettot kapod. Marpedig ezek osszemerhetoek es realisnak mondhatok, 5000 goldbol pedig csak 50 pakli kartya vasarolhato. Nyilvan itt a lapokert fizet az ember, hiszen valoszinu negyed ora alatt vegig lehet tolni a szarnyakat.

  Reply

 • Ateszka

  |

  Nagyon reméljük hogy csak egyszer kell befizetni a szárnyakra és nem minden alkalommal amikor játszani akarunk velük.
  Pl: ha bukunk egy meccset ne vesszen el a bele fektetett gold, mert egyszer az ember össze szedi azt a mennyiséget de azt is sokáig tartl

  Reply

  • palacsinta

   |

   Egyszer kell megvenni. Ez nem Arena.

   Reply

 • aGGi

  |

  Amióta bejelentették elkezdtem rá gyűjteni a goldot, van most 2.000.

  @Ateszka: nem lesz ilyen, blizz-től mondták már, egyszer unlockolod, és akkor annyiszor próbálkozol amennyiszer akarsz

  Reply

  • pepe79

   |

   Én is hasonlóképpen teszek. Azóta nem arénázok. :D Nekem is 2000 gold körül van most. Év végére meglesz az 5000 is. Ha ezek lesznek az árak, vagy közel azonosak, akkor nem olyan vészes.

   Reply

 • Tib

  |

  Aránytalanul sok az ára, ha a $ alapú költséget nézzük.
  A goldra rá lehet mondani, hogy ok, összeszeded, ha más nem, akkor majd hónapokkal előtte spórolsz rá; nade 36$ egy negyed DLC-ért?
  Avagy majdnem 100$ egy DLC-ért?
  Egyelőre nem látszik, hogy mi is lesz ebben, a fix lapokon kívül, lehet, hogy majd ki lehet termelni pénzt az egyes szárnyak többszöri végigjárásával, de addig is ez számomra elszálltnak tűnik.
  Értem én, hogy aránytalan lenne, ha 2000 gold vagy 5$, de fanatikus legyen a talpán, aki casualkodás mellé aszondja, hogy na jó, meglessük, jó -e ez, de ritkán játszom, nincs pénz, ezért kifizetek egy AAA -s játék árát ezért.

  Reply

  • aGGi

   |

   ezek nem végleges árak, az se biztos hogy a blizzardtól van az infó, de ha feltételezzük hogy igen, akkor se sok az a $ a DLC-ért. Nézd úgy, hogy megveheted “ingyen” , azzal hogy farmolod a goldot, és a másik lehetőség, hogy fizetsz érte. Másrészt garantált kártyákért fizetsz, szóval igazából nem sok az ám. Lesz bőven ember aki kifizetne érte ennyit.

   Reply

   • Tib

    |

    Nem a gold részével van a gond, még mindig, hanem a $ árával.
    Garantált kártyákért fizetsz 100$ körüli költséget, amiért kapsz 100 paklit ( akörül már úgy jön ki valahogy az ár emlékeim szerint ). Ezzel összehasonlítva eléggé combosnak tűnik a különbség.
    Igen, lehet olcsóbb, ha előtte az előzőeket is megvetted és teljesítetted. És kérdés, hogy ebben benne van -e már a golden lap vagy sem? Avagy az megint 100$. ;)
    Fogalmazzunk úgy, hogy meglepne, ha ezek a számok jönnének ki, de ki tudja?

    Reply

    • palacsinta

     |

     Benne vannak a golden lapok, de nincs benne a regiovaltas, ha valaki az usa es az eu szerveren is akarja hasznalni az bizony 2x5000g vagy 2×90 dodo, nyilvan ezert is engedtek meg a regiovaltast, az plusz zseton a Blizznek. Pl. ha a lapok jok, es hosszu tavon erosebbek mint a regi lapok, vagy olyan deckek epithetok par kartya segitsegevel ami veri az alap lapokbol osszeallitott decket, akkor ha versenyben akarsz maradni kenytelen leszel mindket szerveren megvenni stb. Marpedig a Blizz elegge hires errol, hogy az ujdonsg mindig picit jobb mint a regi, a wow tortenete errol szol, uj class jott pl. a dk, sokkal jobb volt mint az addigiek, aztan eltelt par honap es balanceoltak vagy a pandak eseten is ez volt a panda volt a legjobb race, sokan csak azert fizettek penzt hogy a blizz atrakja a karakteruket pandara stb. A Blizznek nagyobb es okosabb penztermelo gepezet keves van a jatekszakmaban. :)

     Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.